Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde 65 ilde düzenlenen operasyonlarda 346 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.
Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda 65 ilde eş zamanlı mali suç operasyonları başlatıldı. Yürütülen soruşturmalar kapsamında, çeşitli mali suçlara karıştığı tespit edilen 346 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Adana’dan Zonguldak’a kadar geniş bir coğrafyada yürütülen operasyonlarda şüphelilerin tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve zimmet gibi suçları işledikleri belirlendi. Ayrıca Vergi Usul Kanunu’na muhalefet, resmi belgede sahtecilik, irtikap ve görevi kötüye kullanma iddiaları da soruşturma dosyalarında yer aldı.
İl Emniyet Müdürlükleri bünyesindeki KOM ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar, kamu kurumlarının zarara uğratılması ve mal varlığı değerlerinin aklanması suçlarını da kapsıyor. Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından başlatılan yasal süreçler titizlikle devam ediyor.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap