Erciyes Üniversitesi’nde 72 yaşındaki hastanın kalçasından 3.7 kg’lık dev tümör çıkarıldı. Prof. Dr. Kafadar erken teşhisin önemini vurguladı.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 72 yaşındaki bir hastanın sol kalçasında bulunan ve yaklaşık 3,7 kilogram ağırlığındaki dev yumuşak doku tümörü, cerrahi operasyonla başarıyla alındı. Hastanın yeniden yürüyebilmesi için gerçekleştirilen operasyonun ardından sağlığına kavuşması bekleniyor.
Prof. Dr. İbrahim Halil Kafadar’ın liderliğindeki Ortopedi ve Travmatoloji ekibi, Dr. Feridun Arat ve araştırma görevlileriyle birlikte karmaşık ameliyatı gerçekleştirdi. Tümörün çevre dokularla olan hassas ilişkisi göz önünde bulundurularak, hayati organların korunması önceliklendirildi.
Prof. Dr. Kafadar, büyük yumuşak doku tümörlerinin erken teşhis ve multidisipliner tedavi yaklaşımlarıyla başarılı bir şekilde iyileştirilebileceğini belirtti. Kısa sürede büyüyen kitlelerin ciddiye alınması ve zaman kaybetmeden tıbbi yardım alınması gerektiğini vurguladı.
Yaklaşık 4 ay önce kalçasında şişlik ve hareket kısıtlılığı şikayetleriyle hastaneye başvuran hasta için tetkikler sonucunda ameliyat kararı alınmıştı. Bu başarılı operasyon, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin ileri cerrahi kapasitesini ve deneyimli sağlık ekibini bir kez daha kanıtladı.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap