Netanyahu, AB’nin Batı Şeria’da Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere yönelik yaptırım kararını sert dille eleştirdi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Avrupa Birliği’nin (AB) işgal altındaki Batı Şeria’da Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere yönelik yaptırım kararını ‘kabul edilemez’ olarak nitelendirdi. Netanyahu, bu kararın AB’nin ‘ahlaki iflasını’ gösterdiğini savundu.
Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, AB dışişleri bakanlarının, Filistin topraklarını gasbeden ve Filistinlilere şiddet uygulayan İsraillilere yaptırım uygulama konusunda anlaştığını duyurdu. Bakanlar, Hamas’ın önde gelen isimlerine yönelik de yeni yaptırımlar konusunda mutabakata vardı.
İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar da daha önce yaptığı açıklamada, AB’nin yaptırım kararına tepki göstererek Batı Şeria’nın Yahudi vatanı olduğunu savunmuştu.
İşgal altındaki Batı Şeria’da, İsrail ordusu ve ‘gaspçı’ olarak nitelenen İsrailliler tarafından Filistinlilere ve mülklerine yönelik saldırılar Ekim 2023’ten bu yana artış gösteriyor. Filistin resmi makamlarına göre, bu saldırılarda 1150’den fazla Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 11 bin 750 kişi yaralandı ve 22 bine yakın kişi gözaltına alındı.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap