
Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda 69 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen baskınlarda 1 ton 916 kilogram uyuşturucu madde ve 725 bin 312 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Operasyona Binlerce Personel Katıldı
Türkiye genelinde yürütülen operasyonlara 1.458 ekip ile 3 bin 659 personel destek verdi. Çalışmalarda 23 hava aracı ve 52 narkotik dedektör köpeği kullanılarak saha denetimleri sağlandı. İstanbul’dan Rize’ye kadar geniş bir bölgeyi kapsayan denetimler sonucunda 974 şüpheli gözaltına alındı.
Yargı Süreci Başlatıldı
Yakalanan şüphelilerden 381’i çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. 98 kişi hakkında adli kontrol kararı verilirken, geri kalan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürdürülüyor.







