Ticaret Bakanlığı 2026’nın ilk yarısında 4.704 firmayı denetledi. Mevzuata aykırı bulunan ürünler için 8,6 milyon TL ceza uygulandı.
Ticaret Bakanlığı, 2026 yılının ilk altı ayında gerçekleştirdiği piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerinin sonuçlarını paylaştı. Ülke genelinde yapılan çalışmalarda 4.704 firma denetimden geçirildi.
Denetimler sonucunda mevzuata aykırı olduğu saptanan ürünler için toplatma, piyasaya arz yasağı ve risk duyurusu gibi yaptırımlar devreye alındı. Söz konusu ürünleri piyasaya süren firmalara toplam 8,6 milyon TL idari para cezası kesildi.
Bakanlık, özellikle bebek ve çocuklara yönelik tekstil, ayakkabı, mobilya ve oyuncak gibi ürün gruplarına öncelik verdi. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Haziran ayında denetimler plaj ürünleri, yazlık giysiler ve yüzme yardımcıları üzerinde yoğunlaştırıldı.
Ticaret Bakanlığı, “Güvensiz Ürüne Karşı Sıfır Tolerans” ilkesiyle faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Tüketicilerin ürün etiketlerini incelemeleri ve şüpheli durumları guvensizurun.ticaret.gov.tr adresinden bildirmeleri çağrısında bulunuldu.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap