Vali İlhami Aktaş, Gebze Kimyacılar OSB’de faaliyet gösteren Turkuaz Polyester ve Esas Kimya tesislerinde incelemelerde bulundu.
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, 28 Temmuz 2026 tarihinde Gebze Kimyacılar (GEBKİM) Organize Sanayi Bölgesi’nde bir dizi fabrika ziyareti gerçekleştirdi. GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı’nın eşlik ettiği incelemelerde, bölgedeki sanayi kuruluşlarının üretim süreçleri yerinde gözlemlendi.
Vali Aktaş, ilk olarak doymamış polyester reçine ve jelkot üretimi yapan Turkuaz Polyester Reçine Kimya Sanayi Ticaret A.Ş.’yi ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Eralp Erdem tarafından karşılanan Aktaş, fabrikanın faaliyetlerine ilişkin detaylı bilgiler aldı.
İncelemelerini sürdüren Vali İlhami Aktaş, daha sonra Esas Kimya Makina Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. tesislerine geçti. Türkiye’nin orman ürünleri sektörüne yönelik kağıt emprenye kimyasalları ve sertleştiriciler alanındaki tek yerli üreticisi olan tesisi, Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Işık ve Başkan Vekili Fatih Işık ile birlikte gezdi. Üretim hatlarını inceleyen Aktaş, firma yetkililerine çalışmalarında başarılar diledi.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap