Ticaret Bakanlığı, 2026’nın ilk 7 ayında gerçekleştirdiği gümrük denetimlerinde geçen yıla göre yüzde 29 artışla 8,9 milyar TL ceza kesti.
Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen gümrük ve dış ticaret denetimlerinde 2026 yılının ilk yedi ayında toplam 8,9 milyar TL tutarında ek tahakkuk ve ceza kararı alındı. Geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 29 artış gösteren bu rakam, kamu gelirlerini korumaya yönelik gerçekleştirilen risk analizleri ve veri odaklı incelemelerle elde edildi.
Bakanlığa bağlı 18 Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü bünyesindeki kontrol şubeleri, 3 bin 223 firmanın 19 bin 638 beyannamesini mercek altına aldı. Yapılan ikincil incelemeler sonucunda 7,2 milyar TL ek tahakkuk ve ceza işlemi uygulandı.
Bakanlık müfettişleri tarafından 145 firmaya yönelik gerçekleştirilen sonradan kontrol denetimlerinde ise 1,7 milyar TL’lik ek tahakkuk ve ceza kararı düzenlendi. Bakanlık, dış ticarette vergi kayıplarını önlemek ve mevzuata uygun hareket eden firmaların haklarını gözetmek amacıyla denetim faaliyetlerinin kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap