Brezilya, 2027 yılı için yabancı öğrencilere tıp ve eczacılık gibi alanlarda burs vereceğini duyurdu. Başvurular 9 Mayıs 2026’ya kadar sürecek.
Brezilya Dışişleri Bakanlığı ile Eğitim Bakanlığı, uluslararası öğrencilere yönelik yeni bir Lisans Öğrencileri Değişim Programı başlattı. 2027 akademik yılı için planlanan burs desteği, tıp, diş hekimliği ve eczacılık gibi alanlarda eğitim almak isteyen yabancı uyruklu öğrencileri kapsıyor.
Brezilya’daki yükseköğretim kurumlarında Portekizce dilinde eğitim veren programlara katılmak isteyen adayların, 9 Mayıs 2026 tarihine kadar resmi internet sitesi üzerinden ön kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Başvurular doğrudan ilgili dijital platform üzerinden kabul ediliyor.
Burs programının kapsamı ve başvuru koşulları hakkında ayrıntılı bilgilere Brezilya’nın Ankara Büyükelçiliği internet sayfası üzerinden ulaşılabiliyor. 14 Ağustos 2026 tarihinde güncellenen bilgiler doğrultusunda, ilgilenen öğrencilerin tanıtım dokümanlarını incelemeleri öneriliyor.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap