Dünya Çelik Birliği’nin şubat ayı verilerine göre küresel ham çelik üretimi yüzde 2,2 azalarak 141,8 milyon tona düştü. Ülkelerdeki değişimler dikkat çekti.
Merkezi Brüksel’de yer alan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), şubat ayı küresel ham çelik üretim verilerini açıkladı. Yılın ikinci ayında küresel ham çelik üretimi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,2 düşüşle 141,8 milyon tona geriledi.
Dünyanın en büyük çelik üreticisi Çin’in ham çelik üretimi, şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,6 azalarak 76,1 milyon ton olarak kaydedildi.
Şubat ayında ham çelik üretiminde artış yaşayan ülkeler de oldu. ABD’de üretim yüzde 5,8 yükselişle 6,5 milyon tona, Almanya’da ise yüzde 4,8 artışla 2,8 milyon tona ulaştı. Türkiye’nin ham çelik üretimi de aynı dönemde yüzde 3,4 artarak 3 milyon tona yükseldi.
Hindistan, yüzde 7,7’lik artışla 13,6 milyon ton üretim gerçekleştirerek önemli bir yükseliş kaydetti.
Brezilya’da ham çelik üretimi yüzde 5,7 düşüşle 2,5 milyon tona inerken, Rusya’da ise yüzde 10,2’lik önemli bir azalışla 5 milyon ton olarak gerçekleşti.
İran’ın ham çelik üretimi ise şubat ayında yüzde 1,3 gerileyerek 1,7 milyon tona düştü. Japonya’nın üretimi ise ocak ayına kıyasla sabit kalarak 6,4 milyon ton seviyesinde kaldı.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap