
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü, Gebze’de düzenlenen resmi törenlerle kutlandı. Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, Kaymakamlık makamındaki tebrikat töreni ve şehitlik ziyaretiyle devam etti.
Resmi Tören ve Tebrikat Programı
Kent Meydanı’ndaki ilk törene Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Kadir Coşkun ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol üyeleri, Gebze Kaymakamlığı’nda düzenlenen tebrikat programında bir araya geldi.
Şehitlikte Dualar Edildi
Kutlamaların son bölümü ise şehitlikte gerçekleştirildi. Aziz şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı programda, vatanın bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden kahramanlar için dualar edildi. Gebze’deki anma etkinliklerinde, 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan zaferin Türk milletinin birlik ve beraberlik iradesindeki yeri bir kez daha vurgulandı.







