Şanlıurfa’da Halfeti Belediyesine yönelik usulsüzlük operasyonunda 28’i kamu görevlisi 49 kişi gözaltına alındı. MASAK ve Vergi Denetim raporları incelemeleri başlattı.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, Halfeti Belediyesindeki usulsüzlüklere ilişkin yürüttüğü operasyonda 49 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve edimin ifasına fesat karıştırma suçlamalarıyla gerçekleştirildi.
İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu, MASAK ve Vergi Denetim Kurulu’nun hazırladığı raporlar doğrultusunda başlatılan incelemeler tamamlandı. Bu incelemeler sonucunda belediye bünyesinde tespit edilen usulsüzlükler için harekete geçildi.
Operasyon kapsamında, gözaltına alınan 49 şüphelinin 28’inin kamu görevlisi olduğu belirtildi. Toplamda 51 şüpheli şahsa yönelik işlem başlatılmıştı.
Emniyet Genel Müdürlüğü, olayla ilgili adli sürecin çok yönlü olarak devam ettiğini bildirdi.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap