Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hacminin 2028 yılına kadar 50 milyar dolar seviyesine ulaşmasının beklendiğini açıkladı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul’da gerçekleştirilen ACE BPSC 2026 Konferansı’nda Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bolat, iki ülke arasındaki toplam ticaret hacminin en geç 2028 yılına kadar 50 milyar dolara ulaşabileceğini açıkladı.
Geçen yıl 38,6 milyar dolar olarak gerçekleşen ticaret hacminin bu yıl da büyüme eğilimini sürdürdüğünü belirten Bolat, ilk 9 aylık verilerin ticaret hacminde yüzde 17 oranında bir artışa işaret ettiğini vurguladı. Türkiye’nin ABD’ye olan ihracatının 1,8 milyar dolar, ABD’nin Türkiye’ye ihracatının ise 2,5 milyar dolar artış gösterdiği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump tarafından belirlenen 100 milyar dolarlık uzun vadeli ticaret hedefine bağlılık yinelendi.
Türkiye’de halihazırda yaklaşık 2 bin ABD’li şirket faaliyet gösterirken, ülkeye gelen toplam doğrudan yatırımların 60 milyar dolar seviyesine ulaştığı belirtildi. Türk iş dünyası da ABD pazarında ticaret, lojistik ve yatırım alanlarında aktif rol alıyor. Bakan Bolat, Türk Hava Yolları’nın ABD’deki 14 şehre günlük 23 uçuş gerçekleştirdiğini ve bu ağın küresel bağlantı noktasında stratejik bir üstünlük sağladığını ifade etti.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap