SON DAKİKA
--:--:--
Sağlık

Üsküdar Devlet Hastanesi’nde Rüşvet İddiası 2 Doktor Hakkında Hapis İstemi

Üsküdar Devlet Hastanesi’nde görevli 2 doktorun hastalardan usulsüz para talep ettiği iddiaları soruşturuldu. Savcılık, doktorlar hakkında 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istedi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Üsküdar Devlet Hastanesi’nde Rüşvet İddiası 2 Doktor Hakkında Hapis İstemi

Üsküdar Devlet Hastanesi’nde görevli iki doktorun, hastalardan usulsüz şekilde para talep ettiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Doktorlar C. G. ve G. Ö. hakkında, rüşvet suçlamasıyla 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Hastalardan ameliyat işlemleri için ek ücret istendiği belirlenen doktorlar hakkında, bu durumu CİMER’e bildiren ve şikayetçi olan hastaların ifadeleri doğrultusunda işlem yapıldı. Hastanedeki bazı yetkililerin de durumu emniyete bildirmesiyle soruşturma derinleştirildi.

Doktorların Rüşvet Miktarları ve Savcılık İddianamesi

Yapılan incelemelerde, Üroloji doktoru G. Ö.’nün hastalardan 20 bin ila 30 bin TL arasında rüşvet aldığı, doktor C. G.’nin ise bin 200 ila bin 400 dolar rüşvet talep ettiği tespit edildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, iki doktor hakkında hazırladığı iddianamede ayrı ayrı olmak üzere ‘rüşvet’ suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istedi.

Savcılık, doktorların TCK’nın 252. maddesi uyarınca ‘rüşvet alma’ suçu kapsamında cezalandırılmasını talep etti. İddianamede, doktorların eylemlerinin kamu görevlisi sıfatıyla rüşvet alma suçu kapsamında değerlendirildiği belirtildi.

Doktorların Savunmaları

Doktor G. Ö., savunmasında suçlamaları reddederek, hastane bünyesinde yapılan ameliyatlarda dışarıdan temin edilen herhangi bir malzeme kullanmadığını belirtti. Diğer doktor C. G. ise gözaltı sürecinde yaptığı açıklamada, talep ettiği parayı maddiyatının yetersizliği nedeniyle değil, hırsından dolayı istediğini, eyleminin etik ve ahlaki olmadığını kabul etti.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Yeni DNA Testi Meme Kanseri Hastalarını Kemoterapiden Kurtarabilir
Yeni DNA Testi Meme Kanseri Hastalarını Kemoterapiden Kurtarabilir
Diyetisyenden Kurban Eti Tüketimi Hakkında Önemli Uyarılar
Diyetisyenden Kurban Eti Tüketimi Hakkında Önemli Uyarılar
Polen Mevsimi Van’da Başladı Uzmanlar Alerji Riski İçin Uyarıyor
Polen Mevsimi Van’da Başladı Uzmanlar Alerji Riski İçin Uyarıyor
Bayramda Sindirimi Kolaylaştıran 4 Önemli Besin
Bayramda Sindirimi Kolaylaştıran 4 Önemli Besin
Bahar Alerjileri Gözleri Vuruyor Göz Kaşıntısı Mevsimi Başladı
Bahar Alerjileri Gözleri Vuruyor Göz Kaşıntısı Mevsimi Başladı
İsveçli Bilim İnsanları: Hareketsiz Oturmak Demans Riskini Artırıyor
İsveçli Bilim İnsanları: Hareketsiz Oturmak Demans Riskini Artırıyor
Haberin Doğru Adresi
Ajans Kocaeli

Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.

2026 Ajanskocaeli.com.tr © Tüm hakları saklıdır.