Yükseköğretim Kurulu, sunucu altyapısında yapılacak planlı çalışma nedeniyle sistemlerin 3-4 Eylül tarihlerinde geçici olarak kapalı olacağını açıkladı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bilişim altyapısını güçlendirmek ve daha güvenli hale getirmek amacıyla sunucu sistemlerinde planlı bir bakım çalışması gerçekleştireceğini duyurdu. Söz konusu çalışma kapsamında kurumun tüm dijital altyapısı geçici bir süre erişime kapatılacak.
Bakım süreci 3 Eylül 2026 Perşembe günü saat 20:00’de başlayacak olup 4 Eylül 2026 Cuma günü saat 08:30’a kadar devam edecek. Bu zaman diliminde YÖK bünyesindeki veri tabanı servisleri ve bilgi sistemleri aktif hizmet veremeyecek.
Sistemlerin kademeli olarak yeniden devreye alınacağı 4 Eylül 2026 Cuma günü mesai saatleri içinde, entegre hizmetlerde yavaşlamalar veya bağlantı sorunları görülebilecek. Kurum, altyapının sürdürülebilirliğini artırmayı hedefleyen bu çalışmanın ardından hizmetlerin normale döneceğini belirtti.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap