Tarım ve Orman Bakanlığı, küresel gerilimlerin etkilerini azaltmak için bazı temel azotlu ve kompoze gübrelerin gümrük vergisini sıfırladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ve tarım sektörünün ham maddelerinde arz güvenliğini sağlamak ve üretici ile tüketici refahını korumak amacıyla bazı tarımsal gübrelerin gümrük vergisini sıfırladı. Bu karar, küresel gerilimlerin tarımsal girdilerdeki fiyat artışlarına etkisini azaltmayı hedefliyor.
Daha önce gübre arz güvenliğini güçlendirmek ve sektörün maliyet artışlarına karşı korunması için üre cinsi gübrenin gümrük vergisi sıfırlanmıştı. Bölgedeki gelişmeler ve tedarik süreçleri yakından takip edildi.
Fiyat hareketlerinin anlık izlenmesi sonucunda, spekülatif fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla bazı temel azotlu ve kompoze gübrelerin gümrük vergileri de sıfırlandı. Bu adım, tarımsal üretimde maliyetleri düşürmeye yönelik önemli bir düzenleme olarak öne çıkıyor.
Bakanlık, iç ve dış piyasalarda oluşabilecek spekülatif hareketlere karşı üretici ve tüketicilerin refahını koruyacak tedbirlerin alınmaya devam edeceğini belirtti. Tüm gelişmeler anlık olarak takip ediliyor.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap