Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen ŞİÖ Devlet Başkanları Konseyi Toplantısı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirve kapsamında temaslarda bulunuyor.
Şanghay İş Birliği Örgütü (ŞİÖ) üye ülkelerinin liderlerini bir araya getiren ŞİÖ Devlet Başkanları Konseyi Toplantısı, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te resmen başladı.
Zirveye katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarına Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile gerçekleştirdiği görüşmeyle başladı. Görüşmenin ardından zirvenin düzenlendiği Irıs Ordo Kongre Merkezi‘ne intikal eden Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından karşılandı.
Program kapsamında düzenlenen aile fotoğrafı çekiminde liderler bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev yer aldı. Erdoğan, çekim esnasında diğer ülke liderleriyle kısa süreli sohbetler gerçekleştirdi.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap