UEFA Konferans Ligi’nde Crystal Palace, Shakhtar Donetsk deplasmanında maça 22. saniyede attığı golle başladı. İsmaila Sarr, fileleri havalandırdı.
UEFA Konferans Ligi yarı finalinde Crystal Palace, 30 Nisan 2026 tarihinde Shakhtar Donetsk deplasmanında tarihi bir başlangıca imza attı. İngiliz ekibi, maçın henüz 22. saniyesinde Ismaila Sarr’ın golüyle öne geçerek Ukrayna temsilcisini şoka uğrattı. Bu erken gol, müsabakanın seyrini değiştiren kritik bir an oldu.
Santra düdüğüyle birlikte organize bir hücum geliştiren Crystal Palace, rakip ceza sahasına hızla girdi. Ismaila Sarr, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda soğukkanlı bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu gol, Konferans Ligi tarihinde atılan en erken gollerden biri olarak kayıtlara geçti.
Karşılaşma öncesinde Shakhtar Donetsk teknik ekibinde yer alan Arda Turan, önemli açıklamalarda bulundu. Turan, İngiliz takımlarına karşı tecrübesi bulunan Fatih Terim ile uzun bir görüşme yaptığını belirtti. Ülkemiz için kıymetli bir akıl hocası olarak tanımladığı Terim ile fikir alışverişinde bulunduğunu ifade etti.
Mücadeleye çıkan ilk 11’ler şu şekildeydi: Shakhtar Donetsk sahaya Riznyk, Tobias, Bondar, Matviyenko, Henrique, Ocheretko, Santana, Pedrinho, Gomes, Eguinaldo, Kaua Elias kadrosuyla çıktı. Crystal Palace ise Henderson, Richards, Lacroix, Canvot, Munoz, Wharton, Kamada, Mitchell, Sarr, Pino, Mateta ilk 11’iyle yer aldı.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap