Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi sporcularını Külliye’de kabul etti. Almanya’dan başlayan ralli Türkiye etabına Ankara’dan devam etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi’ne katılan sporcuları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Külliye’nin ana bina önünde gerçekleşen kabulde Erdoğan, rallicilerle bir süre sohbet etti. Renkli görüntülerin oluştuğu programda Erdoğan, sporculara başarılar diledi ve yeni rotalarına uğurladı.
Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile TÜVTÜRK’ün destekleriyle düzenlenen ralli, 27 Nisan’da Almanya’da start aldı. Yaklaşık bir hafta süren yolculuğun ardından Türkiye’ye ulaşan sporcular, Ankara’daki kabulün ardından Türkiye etabına Sultanahmet Meydanı’ndan devam etti.
Ankara’daki programın ardından sporcular, Kapadokya’da Ihlara Vadisi, Adıyaman’da Nemrut Dağı, Bitlis’te Ahlat ilçesi, Erzurum’da Palandöken Dağı ve Kars’ta Ani Harabeleri güzergahını takip edecek. Türkiye etabının Kars’ta tamamlanması planlanıyor.
Türkiye etabının bitimiyle ralli, İran ve Türkmenistan üzerinden Orta Asya rotasına yönelecek. Yaklaşık 1,5 ay sürecek olan organizasyon, 19 ülke ve 64 şehri kapsayacak. Toplamda 19 bin kilometrelik yolculuk, Nepal’de yaklaşık 7 bin metre rakımda son bulacak.
Kültürler arası etkileşimi, dostluk ve dayanışmayı pekiştirmeyi amaçlayan rallide, 40 araç ve 60 sporcu yer alıyor.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap