İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, ABD halkına seslenerek, İsrail ile başlayan savaşın Amerikan halkının çıkarına hizmet edip etmediğini sordu.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD halkına hitaben yaptığı açıklamada, İran’ın hiçbir ülkenin halkıyla düşmanlık beslemediğini belirtti. Pezeşkiyan, ABD ve İsrail’in başlattığı savaşın Amerikan halkının hangi çıkarına hizmet ettiğini sorgulayarak dikkat çeken ifadeler kullandı.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, “Bu savaş, Amerikan halkının tam olarak hangi çıkarlarına hizmet ediyor?” sorusunu yöneltti. Binlerce yıllık tarihi boyunca İran’ın pek çok işgalciye karşı koyduğunu hatırlatan Pezeşkiyan, bu işgalcilerden geriye sadece tarihte utanç verici bir iz kaldığını vurguladı. İran’ın ise bu süreçte sağlam, gururlu ve güçlü bir şekilde ayakta durduğunu ifade etti.
Pezeşkiyan, İran halkının ABD, Avrupa ve komşu ülkeler dahil olmak üzere diğer uluslara karşı hiçbir düşmanlık beslemediğinin altını çizdi. Bu açıklamalar, 01 Nisan 2026 tarihinde İHA tarafından servis edilen haberin bir parçasıdır.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap