İsrail Meclisi, İran misillemeleri sonrası “Arrow 3” füze stoğu iddialarını acil görüşme kararı aldı. Ülkenin savunma kapasitesi sorgulanıyor.
İsrail Meclisi Knesset, ülkenin hava savunmasında kritik rol oynayan “Arrow 3” füzelerinin envanterindeki yetersizlik iddiaları üzerine acil toplantı kararı aldı. Bu gelişme, İran’ın misilleme saldırıları sonrası artan güvenlik endişeleri ve Dışişleri ve Savunma Komitesi üyelerinin talebiyle gündeme geldi.
Ülke basınında yer alan haberlere göre, Knesset Dışişleri ve Savunma Komitesi Başkanı Boaz Bismuth, komite üyelerinin üçte birinden fazlasının bir mektup imzalamasının ardından toplantı kararını duyurdu. Mektup, “savunma sistemlerinin başarısızlığı ve iç cephenin terk edilmesi” başlıklarının görüşülmesini talep ediyordu.
Komite üyelerinin imzasını taşıyan mektup, Tel Aviv yönetiminin hava savunma bütçesini artırmama kararlılığına ilişkin basında yer alan iddialara odaklandı. Mektupta, İsrail’in İran’ın iki büyük balistik füze saldırısına rağmen aylar boyunca Arrow 3 füzelerinin üretim hattını genişletmekten kaçındığı yönündeki endişeler dile getirildi.
Mektupta, füze eksikliği iddialarına ilişkin soruları yanıtlamaları için İsrail Savunma Bakanı Israel Katz ile Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in komiteye çağrılması talep edildi. Ancak, söz konusu toplantının ne zaman yapılacağı henüz netlik kazanmadı.
ABD ve İsrail’in ortak üretimi olan Arrow 3 füzeleri, İsrail’in en gelişmiş uzun menzilli savunma sistemi olarak biliniyor. Bu füzeler, İran’dan fırlatılan balistik füzeler ve benzeri mühimmatları atmosferin dışındayken imha etmek üzere tasarlanmıştır.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap