İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile Ummanlı mevkidaşı Al-Busaidi, Hürmüz Boğazı’ndaki son durumu ve ikili ilişkileri telefonla ele aldı.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Umman Dışişleri Bakanı Seyid Bedir bin Hamad Al-Busaidi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Hürmüz Boğazı’ndaki son durum ve ikili ilişkiler masaya yatırıldı. Tahran yönetimi, ABD ile süregelen müzakere belirsizliği ortamında bölgesel diplomatik temaslarını sürdürüyor.
Bakan Arakçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Umman ile her türlü tehdide karşı dayanışma içinde olduklarını vurguladı. Hürmüz Boğazı’nın gelecekteki yönetimi, egemenlik sorumlulukları ve uluslararası hukuk çerçevesinde ele alındı. İran, tüm komşu ülkelerle istişareleri memnuniyetle karşıladığını belirtti.
Tahran, ABD ile yürütülen müzakere sürecindeki belirsizliğin devam etmesi nedeniyle bölge ülkeleriyle diplomatik ilişkilerini yoğunlaştırıyor. Bu kapsamda Umman ile yapılan görüşme, bölgesel istikrar ve iş birliği arayışının bir parçası olarak değerlendiriliyor.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap