ABD Başkanı Trump, CBS News’e yaptığı açıklamada İran ile müzakerelerde sona yaklaşıldığını belirtti. Olası anlaşma detayları ise iddialara göre netleşiyor.
ABD Başkanı Donald Trump, CBS News kanalına yaptığı son açıklamada, İran ile yürütülen müzakerelerde anlaşmaya “çok yaklaştıklarını” bildirdi. Trump, görüşmelerin her geçen gün daha iyiye gittiğini belirtti. Başkan, müzakere sürecinin detaylarını ise kamuoyuyla paylaşmadı.
CBS News’in müzakerelere yakın kaynaklara dayandırdığı iddialara göre, olası anlaşma taslağı önemli maddeler barındırıyor. Bu maddeler arasında ateşkesin uzatılması ve Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılması bulunuyor.
Ayrıca, yabancı bankalarda dondurulan bazı İran varlıklarının serbest bırakılması da taslağın içeriğinde yer alıyor. Müzakerelerin ilerleyen süreçte de devam etmesi öngörülen maddeler arasında bulunuyor.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap