İran’ın Bender Abbas, Sirik ve Cask bölgelerinde aynı anda peş peşe patlamalar yaşandı. İran medyası duyurdu, resmi açıklama henüz yok.
İran’ın Bender Abbas şehri ile Basra Körfezi’ne kıyısı olan Sirik ve Cask bölgelerinde aynı saatlerde peş peşe patlama sesleri duyuldu. İran medyası, henüz sebebi belirlenemeyen bu patlamaları kamuoyuna aktardı. Resmi makamlardan olaylara ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.
İran devlet medyası, ilk olarak Hürmüz Boğazı yakınlarındaki Bender Abbas’ta sebebi bilinmeyen bir patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Kısa süre sonra ise Basra Körfezi çevresindeki Sirik ve Cask’tan da benzer patlama haberleri geldiği bildirildi.
Olayların ardından bölgedeki güvenlik birimleri ve yerel yönetimler teyakkuza geçti. Ancak patlamaların kaynağına veya etkilerine dair resmi bir bilgi paylaşımı yapılmadı.
İranlı yetkililer, kamuoyunun merakla beklediği konuya ilişkin herhangi bir detay vermedi. Patlamaların doğası, olası nedenleri veya can ve mal kaybı olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap