Bakan Bayraktar, son 4 yılda elektrik ve doğal gaz faturalarına 55 milyar dolar destek sağlandığını, yeni dönemde desteğin ihtiyaç sahiplerine odaklanacağını belirtti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çorum ziyareti sırasında gerçekleştirdiği açıklamalarda devletin enerji faturalarına yönelik sunduğu desteklere dair güncel verileri paylaştı. Bakan Bayraktar, küresel ölçekte artan enerji maliyetlerine karşı vatandaşın korunması amacıyla son 4 yılda 55 milyar dolar tutarında destek sağlandığını belirtti.
Bakan Bayraktar, mevcut destek sisteminin yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Desteklerin ihtiyaç sahiplerine daha yoğun bir şekilde ulaştırılmasını hedeflediklerini vurgulayan Bayraktar, belirli bir gelir düzeyinin üzerindeki gruplar yerine dar gelirli vatandaşların ve emeklilerin önceliklendirileceğini dile getirdi.
Türkiye’nin enerji bağımsızlığı hedefleri doğrultusunda Gabar ve Karadeniz sahalarındaki üretim faaliyetlerine dikkat çeken Bakan, yerli doğal gaz kullanımının yaygınlaşacağını vurguladı. Halihazırda 4 milyon hanede kullanılan yerli gazın, 2028 yılı itibarıyla 17 milyon haneye ulaşmasının hedeflendiğini aktardı. Ayrıca Şırnak Gabar bölgesindeki günlük petrol üretiminin 83-84 bin varil seviyelerine ulaştığı bilgisini paylaştı.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap