Kolombiya’da ‘Monster Truck 2026’ etkinliğinde kontrolden çıkan dev kamyon izleyicilerin arasına daldı. Faciada 3 kişi öldü, 40 kişi yaralandı.
Kolombiya’nın Bulevar Rose bölgesinde düzenlenen ‘Monster Truck 2026’ etkinliğinde kontrolden çıkan dev kamyon, izleyicilerin arasına dalarak faciaya yol açtı. Olayda biri çocuk olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi ise yaralandı.
Modifiye edilmiş devasa kamyon, engellerin üzerinden geçerken sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu güvenlik bariyerlerini aşarak kalabalığın içine girdi. Kaza anına ait görüntülerde, aracın pistten çıkarak seyircilerin bulunduğu alana doğru ilerlediği net bir şekilde görülüyor.
Belediye Başkanı Juan Carlos Munoz, olayın ardından yaptığı açıklamada, ‘Bulevar Rose bölgesinde meydana gelen kazada 40 kişi yaralandı, 3 kişi hayatını kaybetti. Bu elim olay bizi derinden üzdü.’ ifadelerini kullandı. Kadın sürücünün kontrolü kaybettiği belirtildi.
Polis Müdürü Julian Castaneda, El Tiempo gazetesine yaptığı açıklamada kazanın mekanik bir arızadan kaynaklandığını belirtti. Castaneda, aracın fren sisteminin devre dışı kaldığını ve bu nedenle aracın pistten çıkarak hızlandığını söyledi.
Olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildiğini belirten Castaneda, ‘Araç bir anda hızlandı ve fren yapılamadı. Sürücünün sağlık durumu ise stabil.’ dedi. Yaralı sayısının henüz netleşmediği ancak 40 kişinin tedavi altına alındığı bilgisi paylaşıldı.
Ajans Kocaeli, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’den güncel gelişmeleri hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde okuyucularına sunan dijital haber platformudur. Gündem, sağlık, teknoloji ve yaşam alanlarında güncel içerikler üretir.
Yorum Yap